Ekonomi

Akbank deprem bölgesinde desteğine devam ediyor

Bankadan yapılan açıklamaya göre Akbank, 11 ili kapsayan afet bölgesine yönelik sunduğu çözüm ve destek paketiyle depremzedelerin maddi ve sosyal refahı için çalışıyor.

Akbank, eş zamanlı olarak yürüttüğü “Güzel Yarınlar Hareketi” ile gençlerin eğitim ve mesleki seyahatlerine destek verirken, “Akbank Dönüşüm Akademisi” faaliyetleriyle de başta kadın girişimciler olmak üzere tüm KOBİ’lerin sosyal ve finansal gelişimine katkı sağlıyor.

Akbank, afet sonrasında güncellediği “Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi” ile afet bölgesini önceliklendiren sosyal finansman modellerini hayata geçirdi. Bir yıllık dönemde yaklaşık 170 bin Akbank müşterisi, KOBİ ve işletme sosyal temalı sürdürülebilir finansman çözümlerinden yararlandı.

Akbank, “Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi” kapsamında Türkiye’nin sosyal temalı sendikasyon kredisi ile depremden etkilenen Akbank işletmelerinin dış ticaret süreçlerinin finansmanı için 500 milyon dolarlık kaynak oluşturdu.

Banka, “Akbank Dönüşüm Akademisi” ile bölgedeki kadın girişimciler ve genç KOBİ’ler başta olmak üzere KOBİ’lere e-ticaret, e-ihracat, sosyal medya yönetimi ve pazarlama konularında eğitim programları sunuyor.

Akbank gençleri ön planda tutan faaliyetler yürütüyor

Akbank, afet sonrası toparlanma sürecinde gençlere öncelik vermekte, onların maddi refahı ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklanmaktadır. Bu kapsamda depremden etkilenen yaklaşık 16 bin genç “Üniversite Öğrencisi Akbank Öğrencisi” programına katılarak finansal analizden yararlanma fırsatı buldu.

Banka, “Akbank Güzel Yarınlar Hareketi” ile gençlere teknoloji, sanat ve sosyal yetkinlik alanlarında yeni beceriler kazanabilecekleri deneyim alanları sunarak geleceğin mesleklerine hazırlanmalarında rol oynuyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle yürütülen bu çalışmalarla bir yıllık sürede afet bölgesindeki 5 ilde 10 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

haber-saricakaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu