Ekonomi

Burgan Bank BDDK’dan hisse devri için izin aldı

Burgan Bank AŞ, Burgan Bank KPSC’nin banka sermayesinin yüzde 52’sine tekabül eden hisselerinin Al Rawabi United Holding KSCC’ye devri için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) gerekli izinlerin alındığını duyurdu.

Burgan Bank AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yaptığı açıklamada, “Ana ortağımız olan Burgan Bank KPSC’nin banka sermayemizin yüzde 52’sine tekabül eden yüzde 99,41’lik payının, Al Rawabi United Holding KSCC, BDDK tarafından onaylandı.” “Gerekli izinler alınmıştır. Burgan Bank KPSC’nin fiili ana hissedarı olan Kuveyt Projeler Şirketi KSCP, Al Rawabi United Holding Şirketi KSCC’nin de yüzde 99,99 hissesine sahiptir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, hisse devir sürecinin tamamlanmasının ardından Burgan Bank AŞ’nin son hissedarında herhangi bir değişiklik olmayacağı, şu anda bankanın ana hissedarı olan Burgan Bank KPSC’nin hisselerini elinde tutmaya devam edeceği belirtildi. Banka üzerinde fiili kontrole sahip olduğundan Burgan Bank’ı mali sonuçlarında konsolide etmeye devam edecektir. .

kesan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu