Haber

CHP’li kadınlar: Bir yanda kölelik var, bir yanda özgürlük

DİYARBAKIR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları liderleri 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Diyarbakır il başkanlığında il kadın kolları tarafından yapılan açıklamaya Millet İttifakı partilerinin kadın kolları liderleri de katıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı İşk Özdoğan’ın okuduğu açıklamada, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldı.”

28 Mayıs’ta yapılacak seçimin bir referandum olduğunu belirten Özdoğan, bu seçimlerin kadınlar için hayati önem taşıdığını ifade etti. “Bir yanda kölelik, bir yanda özgürlük var” diyen Özdoğan, “Cumhur İttifakı kadın düşmanı bir koalisyona dönüştü.

‘YASAL HAKLARIMIZIN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

“Yeni Anayasa’yı 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde hazırlayacağız” diyen Özdoğan, “Parlamenter sistem Cumhuriyet’e savaş açılarak eleştirildi. ülke yok sayıldı, parlamenter sistemin çıkmaza girdiği ileri sürüldü.Katılımcı demokrasi gol tahtasına kondu.İstanbul Sözleşmesi bir gecede hukuka aykırı bir şekilde feshedilirken, 6284 sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesine sebep oldu. Şimdi 6284’ü devre dışı bırakmaya çalışıyor Kadına yönelik şiddete aktif olarak katılmayanlar yasal korumamızı elimizden almak istiyor.
Haklarımızın kesilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“KADININ ADI VAR YÜZÜ YOK”

Düzce’de Refah Partisi’nin seçim aracına kadın milletvekili adayının fotoğrafının gölgelendiğini hatırlatan Özdoğan, “Türkiye’yi şeriata getirmek isteyenler kadının yüzünün görünmesine bile tahammül edemese de biz varız ve varız. var olmaya devam edecektir.

Yine Refah Partisi, Aydın İl Başkanlığı’ndaki kadın milletvekili koltuğunun değiştirilmesini talep etti. Kadın milletvekili adayına ‘Kadın erkek yan yana fotoğraf çekilmez’ diye bağırdılar. Kadını ötekileştirmeye çalışan bu zihniyetin amaçlarına geçit vermemekte kararlıyız. Medeni Kanunla kazandığımız hakları elimizden almak istiyorlar. Çok eşliliği teşvik etmeye çalışıyorlar. Eşit vatandaşlık haklarımızı gasp ederek ikinci sınıf vatandaş olmamızı istiyorlar. Daha göreve gelmeden kadın düşmanlığını ortaya koyan Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis’te nasıl bir yol izleyeceği belli.
Küskün, yorgun, umutsuz olduğunu düşünenler ve sandık başına gitmemeyi düşünenler varsa nelerle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha görsünler. Bugünümüz ve yarınımız tehdit altında.” (DUVAR)

niksar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu