Haber

Cumhurbaşkanı Kavuş: “Hatay’ı ayağa kaldırana kadar buradayız”

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Türkiye tarihinin en büyük felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Türkiye tarihinin en büyük afeti olan Kahramanmaraş depreminin ardından seferber olan Meram Belediyesi, afet bölgesindeki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Hatay ve çevre yerleşim yerlerinde afetzedelerin yanında olan Meram Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarından çevre temizliğine, enkaz kaldırmadan yardım dağıtımına, seyyar mutfak hizmetinden hasar tespit çalışmalarına ihtiyaç duyulan her alanda yaraları sarıyor.

“Bölge halkının her alanda yanında olduk”

Antakya merkez ve ilçelerinde deprem dayanışması çerçevesinde faaliyetler yürüttüklerine değinen Önder Kavuş, “Afetzedelerin her alanda yanında olduk. Antakya, Reyhanlı ve ilçelerimizde ekiplerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İskenderun hız kesmeden.Arama kurtarma ekiplerimiz enkaz altından can kurtarmak için özverili bir şekilde çalışıyor.30 iş makinesi ve 100 işçimiz afetzedelerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak için uğraş verdi.Burada da portatif mutfağımızla hizmet veriyoruz, 10 bin kişiye günde 3 öğün yemek veren çevre temizlik ekiplerimiz canla başla çalışıyor.Salgın hastalıkla mücadele adına atık toplama ve haşere mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

“Tüm hemşerilerime fedakarlıkları ve duyarlılıkları için şükranlarımı sunuyorum”

Hatay ve çevresinde yürütülen çalışmaların başında ekipleri ve servisleri koordine eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, afet bölgesindeki çalışmaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Mustafa Kavuş, yüreklerindeki acının yıllarca silinmeyecek büyük bir felaket olduğunu vurgulayarak, “Binalar yıkıldı, canlarımızı yitirdik, evler dağıldı. Tarifsiz acılar çektik. Buraya gelen insanlarımız Yardım da bu acılara tanık oldu.Halkımızla birlikte yaklaşık 1 haftadır buradayız.Depremin ilk saatlerinden itibaren burada koşan ekiplerimizi yaraları sarmak için yönlendirerek çalışmaları koordine ediyoruz.Konya son dakikalarda yerini aldı. bölge her kişi ve kurumla birlikte acıları sarıyor yaraları sarıyor.Buraya gelemeyen Konyalılar da dualarla buradaydı.Bir dayanışma örneği gösterdik.Hatay Konya Konya Hatay oldu.Sevgilerimi ifade etmek isterim. Desteğini esirgemeyen tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.”

“Hatay ayağa kalkana kadar buradayız”

En küçüğünden en büyüğüne, vakıf dernek ve sivil toplum kuruluşlarından Konya’nın her bir ferdine kadar bölgenin yardımına koştuğunu belirten Başkan Kavuş, bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin önemli hizmetler yaptığının altını çizdi. Depremin ilk saatlerinden itibaren Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinin buraya taşındığını kaydeden Başkan Kavuş, “Valincimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay başkanlığında tüm belediye ileri gelenleri yoğun çaba sarf etti. tüm ekipleriyle revize etmeyi başardı.Şehrin bir kısmına su verildi.Şimdi Hatay’da konteyner şehir kurulması için tüm Konya meslek odaları,belediyeler,STK’lar ile iş birliği yaptı ve bu konuda çalışmalara başladı.Biz buradayız. Hatay ayağa kalkıncaya kadar. Allah ülkemizin ve insanlığın yardımcısı olsun. Bir daha bu tür acıları yaşatmasın” dedi. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu