Ekonomi

Deprem sonrası doğalgaz bayilerinin işi arttı

Eskişehir’e gelen depremzedelerin oturduğu evlerdeki kombi ve şofbenlerin bakım ihtiyacı doğalgaz ustalarının işini artırdı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Eskişehir’e gelen vatandaşlara tahsis edilen konutlardaki kazan ve şofbenlerin bakım ihtiyacı, ustaların işini ağırlaştırdı. Son günlerde sakin olduğu belirtilen doğalgaz işletmesinin depremin ardından hareketlenmeye başladığı belirtildi. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmadıklarını belirten doğalgaz ustası, önümüzdeki günlerde doğalgaz bayii işindeki hareketliliğin artabileceğini söyledi. Yıkılan binalar yeniden yapılmaya başlandığında yapılacak doğalgaz sistemlerinin yapılması için Eskişehirli ustaların da gidebileceğini belirten doğalgaz bayii, “Gerektiğinde seve seve gideriz, oradakilere yardım etmek isteriz” dedi.

Maalesef çok sayıda insan enkaz altında kaldı ve oradaki tesisatçılar da mahsur kalmış olabilir” dedi.

Eskişehir’de doğalgaz ustası olan Ateş Aydınç, Eskişehir’e gelen depremzedelerin kazan ve şofbenlerinin bakım ihtiyacının işlerini artırdığını söyledi. Eskişehir’deki doğalgaz ustalarının da ihtiyaç halinde önümüzdeki günlerde deprem bölgesine gidebileceğini ifade eden Aydınç, “Dün depremzedeler dükkanıma geldi. Eskişehir’e büyük bir göç oldu evlere yerleştirdiler. bizim mahalleli de beni aradı gittim doğalgazın tüm bakımını yaptırdım yaptırdım teslim ettim kar için çalışmasakta bari işlerimiz arttı mahallede yoğunluğumuz yok zaten şu an sektör durgun.Maalesef çok insan enkaz altında kaldı oradaki tesisatçılar da enkaz altında kalmış olabilir.Binalar yapılmaya başlayınca ihtiyaç halinde Eskişehir’de doğalgaz var. ustaların oraya gittiği bir durum olabilir böyle bir durumda seve seve gideriz daha önceden giden firmalar var ama ihtiyaç olursa her türlü gideriz yardım etmek istiyoruz yerleri var başımızın üstünde Doğalgazda stok sıkıntısı yok, depolar dolu. Fabrikaların her zaman stokları vardır. Tek şirket yok, çok şirket var ve yaşanabilir. Gelecekteki sorunları kesinlikle çözeceklerdir. Binalar yapılmaya başlandığında tüm bölümlerimizde hareketlenmeler olacak. Sıfır doğalgaz direk oraya gidecek, ikinci el malzeme kullanılmayacaktır. Orada da doğalgaz tesisatlarının kurulmasına yardımcı olacağız. Doğal olarak önce binayı görmemiz gerekiyor. 2 kere mi 3 kere mi bilmemiz gerekiyor. Oradaki katlar mutlaka azalacak, inşallah 4 katı geçmez çünkü sürekli beşik gibi sallanıyor.” – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu