Ekonomi

Disney ve Comcast, eşitsizlik nedeniyle üçüncü taraf Hulu değerlemesi istiyor

Walt Disney Co. (NYSE:DIS) ve Comcast Corp. (NASDAQ:CMCSA) şu anda Comcast’in Hulu’daki %33 hissesinin değerini belirlemek üzere bağımsız bir mali danışman seçme sürecinde. Bu karar, Disney için JPMorgan Chase (NYSE:JPM) ve Comcast için Morgan Stanley tarafından sağlanan değerlemeler arasındaki önemli bir tutarsızlığın ardından geldi.

JPMorgan Chase, Hulu’nun değerini yaklaşık 27,5 milyar dolar olarak belirledi ve 2019’daki “put-call” anlaşmasında üzerinde mutabık kalınan minimum değerle uyumlu oldu. Buna karşılık Morgan Stanley, Comcast için Hulu’ya 40 milyar doların üzerinde bir değer biçti. Şirketler daha önce, ilgili banka değerlemelerinin birbirlerine göre %10’luk bir aralıkta olması halinde, ikisinin ortalaması üzerinde uzlaşacakları konusunda anlaşmışlardı. Ancak, mevcut değerlendirmeler bu marjı aşıyor ve üçüncü taraf değerlendirmesini gerekli kılıyor.

“Shogun” ve “Only Murders in the Building” gibi hit dizilerin yer aldığı yayın platformu Hulu, Aralık 2023 sonu itibariyle bir önceki çeyreğe göre %2’lik bir artışla 49,7 milyon aboneye ulaştığını bildirdi. Hulu artık “Moana” ve “Frozen” gibi popüler filmleri içeren Disney+ teklifinin bir parçası.

Comcast’in CEO’su Brian Roberts daha önce Hulu’yu “az bulunan kral yapıcı bir varlık” olarak tanımlamış ve ilk anlaşmadan bu yana artan değerini vurgulamıştı. Disney, Fox’un yayın hizmetindeki azınlık hissesini de içeren varlıklarını 71 milyar dolara satın almasının ardından Hulu üzerinde çoğunluk kontrolünü elde etti. Comcast, 2024 yılına kadar Hulu’nun değerinin artacağını öngörerek kendi payını elinde tuttu.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Disney, Comcast’in 2019 anlaşmasını aktive etmesinin ardından kalan hissesi için Comcast’e en az 8,6 milyar dolar ödeme taahhüdüyle Hulu’nun tam mülkiyetini satın almayı kabul etti.

Şirketler şimdi Hulu’nun bağımsız bir değerlemesi için bir yatırım bankası seçmek üzere birlikte çalışıyorlar. Anlaşma şartlarına göre, üçüncü taraf değerlemesi Disney’in rakamına daha yakınsa, nihai anlaşma Disney’in ve bağımsız değerlemenin ortalamasına dayanacak. Tersine, Comcast’in değerlemesiyle daha uyumlu olursa, Comcast’in ve bağımsız değerlemenin ortalaması kullanılacak. Üçüncü değerleme 27,5 milyar doların altına düşerse, nihai değer varsayılan olarak bu minimum eşiğe göre belirlenecek.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

malazgirthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu