Haber

Emekli banka müdürü ve 10 kişi yüksek kâr vaadiyle dolandırıcılık yaparken yakalandı

İSTANBUL’da, aralarında yüksek kâr vaadiyle mağdurlardan para topladığı iddia edilen emekli banka müdürü Müjgan D.’nin (63) de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada aralarında eski mitingci Burak Sohtorik’in de bulunduğu 7 kişiden 11 milyon lira topladıkları öğrenildi. Müjgan D., oğlu, kızı ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

ESKİ RALLİ PİLOTUNUN DA OLDUĞU 7 ŞÜPHELİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne yapılan şikayet üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Mağdurlar, emekli banka müdürü Müjgan D.’nin borsada kendileri için fon oluşturduğunu ve aylık yüzde 20 kâr vaadiyle para topladığını söyledi. Bir süre paralarını aldılar ama daha sonra alamadılar. Ölenler arasında eski ralli pilotu Burak Sohtorik’in de olduğu öğrenildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği, 7 farklı kişinin 11 milyon lira zarara uğradığı soruşturma dosyasındaki şüphelilerin adreslerini tespit ederek dün operasyon düzenledi.

EMEKLİ BANKA MÜDÜRÜ AİLESİYLE GÖZALTINA ALINDI

İstanbul ve Muğla’da düzenlenen operasyonda emekli banka müdürü Müjgan D., kızı Serpil D., oğlu Emre D. ve eşi Cevdet D.’nin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri yürütülen şüphelilerden Müjgan D.’nin 2020 yılından bu yana yüksek kâr vaadiyle para topladığı, ilk etapta verdiği sözleri yerine getirerek şahıslara yüksek kâr ödediği öğrenildi. Para topladığı kişilerden ancak daha sonra borsadaki düşüşle birlikte ödeme yapamaz duruma geldi.

VARLIKLARA EL KOYULDU

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerden 3 adet gayrimenkul, 6 adet otomobil, motosiklet, 32 milyon lira değerindeki banka ve kripto para hesaplarına el konulduğu öğrenildi.

Mağduriyet ve mağduriyetin boyutu artabilir

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6’sı adliyeye sevk edildi. Bodrum’da yakalanan şüphelinin Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi (SEGBİS) üzerinden sorguya alınacağı öğrenildi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, mağduriyet ve mağduriyet boyutlarının önümüzdeki günlerde artabileceğini söyledi.

avcilarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu