Ekonomi

Evercore, ABD ve Japonya’daki anketin ardından Netflix değerlemesini yükseltti

Evercore ISI analistleri Netflix (NFLX) için olumlu görüşlerini korudu ve Çarşamba günü 12 aylık fiyat hedefini 600$’dan 640$’a yükseltti.

Revize edilen hedef, en son kapanış fiyatına göre yaklaşık %5’lik bir kazanç anlamına geliyor. Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,3 oranında yükseldi.

Firmanın hedef fiyatını yukarı doğru ayarlama kararı, Netflix ile ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde üç ayda bir ve Japonya’da yıllık olarak yapılan ve katılımcı sayıları sırasıyla 1.300 ve 1.600 olan bir anketin ardından geldi.

Analistler raporlarında “Genel olarak, bulgularımız Netflix’in ABD’deki temel eğilimlerinin çoğunlukla değişmediğini gösterirken, Japonya’da hafif olumlu gelişmeler gözlemliyoruz” dedi.

Netflix’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki pazar payının bir önceki yıla göre %59’da sabit kaldığını ve en yakın rakibi Hulu’ya göre %15’lik bir avantajla premium Video On Demand (VOD) için en önde gelen abonelik hizmeti olarak liderliğini koruduğunu vurguladılar.

Netflix için müşteri memnuniyeti seviyeleri belirgin bir iyileşme göstererek %56’ya ulaştı. Bununla birlikte, hizmetten ayrılmayı düşünen abonelerin oranı da (churn rate olarak da bilinir) artarak %40’a ulaşmıştır.

Buna karşılık Japonya %68 ile nispeten istikrarlı bir müşteri memnuniyeti seviyesini korudu ve abone kayıp oranında üst üste dördüncü yılda da önemli bir düşüş kaydederek %23’e geriledi. Bu olumlu göstergelere rağmen, Evercore tarafından bildirildiği üzere Japonya’daki pazar payı büyüme göstermeyerek %14’te kaldı.

Analistler ayrıca, Abonelik ve Reklam Tabanlı Talep Üzerine Video (SAVOD) birleşik modelinin yeni Netflix aboneliklerinde artışa katkıda bulunduğunu ve ABD’deki aboneleri elde tutmada önemli bir faktör haline geldiğini gözlemledi.

Analistler ayrıca, özellikle Japonya gibi uluslararası pazarlarda ücretli paylaşım modelinin artan potansiyeline dikkat çekti.

Ayrıca Netflix’in sadece mobil kullanıcıları arasında ücretli paylaşım politikalarının giderek daha fazla uygulandığına dikkat çektiler.

Evercore’un ekibi, bu uygulamanın “önümüzdeki çeyreklerde abone büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini” öne sürdü.

Bu makale AI teknolojisinin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu