Haber

IKBY Güvenlik Ajansı: Tuğgeneral Sofi’nin öldüğü saldırıyı PKK organize etti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (İKRG) Güvenlik Ajansı, 23 Temmuz akşamı Zaho ilçe merkezinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden emekli Kürdistan Bölgesi Güvenlik Kurulu Üyesi Tuğgeneral Muhammed Mirze Yunus Sofi hakkında açıklama yaptı.

Rûdaw haber sitesinin haberine göre İKBY Emniyet Müdürlüğü, Sofi’nin aracının patlatıldığı saldırıyı PKK’nın düzenlediğinin anlaşıldığını söyledi. Olayın ardından başlatılan soruşturmanın sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Güvenlik Kurumu, Sofi’nin daha önce aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini ve olay sonucu elde edilen belge ve video kayıtlarında ifade verdi. Yapılan incelemede, araca bir PKK grubu tarafından bomba yerleştirildiği belirlendi.

‘ARACA SABAH SAAT 04:00’TE BOMBA YERLEŞTİRİLMİŞTİR’

İKBY Güvenlik Ajansı’ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “23 Temmuz 2023 sabahı, sahte plakalı Hyundai Tucson marka beyaz renkli bir araç, kontrol noktası ve güvenliğin olmadığı yolları kullanarak Zaho’ya girdi. kameraların, araçta bulunan kişilerin şehit Mirze Yunus tarafından öldürüldüğü bildirildi. ikametini gözlemledikleri belirlendi. Sabah 04.00 sıralarında araçta bulunan şahıslar, şehit Mirze’nin aracına bomba yerleştirdi. Günün akşamı saat 19.49’da Zaho merkezde cadde üzerinde hareket ettiği sırada araca yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı.”

‘BİR ZAMANDIR HAREKET PLANLADIKLARINA İLİŞKİN BİLGİLERE ULAŞTIK’

Açıklamanın devamında, PKK yönetiminin bir süredir Kürdistan Bölgesi’ndeki emniyet ve güvenlik güçlerinin üst düzey yöneticilerine yönelik eylem planladığı bilgisine sahip olduğu belirtildi. PKK’nın bu plan çerçevesinde çok sayıda bomba eğitim müfrezesini Kürdistan Bölgesi’ne eylem yapmak üzere gönderdiği tezine yer verilen açıklamada, “Bu terör saldırısını kınıyor, şehit Mirze’nin ailesine başsağlığı diliyoruz.” her türlü korkakça terör saldırısının faili nerede olursa olsun, kanunlarımız çerçevesinde bedelini ödeyecektir.”

Toskana Generali Muhammed Mirze Yunus Sofi, 23 Temmuz akşamı saat 20:00 sıralarında Zaho’nun en işlek caddesinde seyir halindeyken aracının patlaması sonucu hayatını kaybetti. Başbakan Mesrur ​​Barzani yaptığı açıklamada, Muhammed Mirze Yunus Sofi’nin ailesine başsağlığı dileyerek, olayın arkasındaki ellerin ortaya çıkarılması için ilgili kurumlara talimat verdiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

adalarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu