Haber

İnce, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine “Teklif yapıldı, uzlaşma olmadı” yanıtını verdi.

Ülke Partisi Genel Lideri ve Başkan Adayı Muharrem İnce seçim sürecinde en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan İnce, muhalefetin ” Kemal Kılıçdaroğlu “Aday lehine adaylıktan çekilme”. Geçen hafta Millet İttifakı Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kendisini makamında ağırlayan İnce, görüşmenin ardından sert açıklamalarda bulundu. İnce, CHP’nin kendisine en son geldiğini söyleyerek tepki gösterirken, görüşmede CHP’nin kendisine teklifte bulunmadığını belirtti.

“SEÇİCİLERİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM”

Habertürk TV’de soru cevap Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’nin açıklamalarıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda kazanacaklarına inandığını, İnce’ye teklif yapıldığını ancak uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İlk turda sonucu alacağımıza inanıyorum. Sonunda sağduyu galip gelecek. Ülke bu hale gelince işsizlik diz boyu, gençler iş bulamıyor, soğan kuruyor” dedi. 7.5-10 lirayı buldu.Bu bir an önce bitmeli.Son daireye girdiğimizde seçmenin sağduyusuna güveniyorum.

“İNCE’YE YAPILAN TEKLİF, UZLAŞMA OLMADI”

İnce Bey’i ziyaret ettiğimiz toplantıda olmadı ama teklif yapıldı. Ayrıntılara girmek istemiyorum. işin özeti; Teklif yapıldı. Anlaşma yoktu. Bana göre üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak istemiyorum. Bana göre üzerimize düşeni yaptık.

“MUHARREM BEY’E HİÇBİR ŞEY YAPMAK İSTEMİYORUM”

Karşı tarafı suçlamaya hakkım yok. Muharrem Bey’e böyle bir haksızlık yapmak istemiyorum. Sonuçta birlikte çalıştık. Başkan adayımızdı, grup başkan yardımcımızdı. Haksız bir eleştiri yapmak istemiyorum.

“BU SAATTEN SONRA NEYİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ?”

Muharrem Bey’in fikirlerine saygı göstermem gerekiyor. ‘Neden böyle düşünüyorsun’ suçlamam asla doğru değil. Büyük ihtimalle 4 adayla gideceksin, bu saatten sonra neyi değiştireceksin?

“BU İŞ BİRİNCİ TURDA BİTİRİLDİ”

Bu toplumun sağduyusuna inanın. Birincil tıpta bu iş bitti. Bu işsizlikle nereye gidiyoruz? Türkiye’nin bu cehennemden çıkması gerekiyor. Saraya bakmayın, oradakilerin keyfi yerinde. Bir pazara gidelim. Emekli maaşlarını yükseltir, fiyatlardaki artış çok daha fazladır. Bu para, döviz korumalı mevduatlara gidiyor. Kimin parası? Bir avuç insan. Bunlar tam anlamıyla faize aykırıdır. Faize hizmet ediyorsun. Emekli işçiye bir şey olmaz. Polis jandarma ayrımı yapıyor. Hangi durumda polise vermezsin? Çifte standart var.”

“BAŞARILARIM DOĞRU DEĞİL”

“Yakın geçmişte birlikte siyaset yaptığınız Cumhurbaşkanlığı adayınız ile görüşmeye gelememeniz sizi üzdü mü?” Kılıçdaroğlu, “Doğal olarak üzgün ama Muharrem İnce’nin fikirlerine saygı duymak zorundayım. Siz neden böyle düşünüyorsunuz diye benim suçlamam doğru değil.”

“BU KONUDA HİÇBİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına İnce’den yanıt gecikmedi. Twitter hesabından açıklama yapan Muharrem İnce, “Partimizi ziyareti sırasında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Bana ittifakla ilgili herhangi bir teklifte bulunulmadı. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda herhangi bir görüşmemiz olmadı.”

cermik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu