Teknoloji

Karabük’te yerli otomobil Togg’a ilgi

Türkiye’nin Otomobil İşletmeleri Kümelenmesi (Togg) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç Karabük halkıyla buluştu. Tanıtım çalışmaları çerçevesinde kente gelen yerli araca vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, aracı yakından görmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Karabük Valisi Fuat Gürel tarafından Kemal Güneş Caddesi’ne getirilen Togg, büyük beğeni topladı.

Vatandaşlara seslenen Vali Gürel, Türkiye’nin yerli aracını Karabük’te ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirtti.

Gürel, milli ve yerli SUV Togg’un kente ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. “Karabüklüler olarak yıllardır çektiğimiz bir araca bugün kavuştuk. Elbette yakında sadece sembolik olarak böyle bir aracı değil, bu araçlardan yüz binlercesini de sokaklarımızda, caddelerimizde göreceğiz. Ama bugün milletvekillerimizle Karabük sokaklarında dolaştık. Karabük’teki hemşehrilerimiz bu gururlu günü yaşasın istedik. Olağan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten ülkemize çok şey kattı. Togg’da onlardan biri.söz konusu.

Gürel, “Savunma sanayisinden yollarımıza, hastanelerimizden eğitime diğer sektörlere kadar her alanda büyük gelişmeler sağlanırken, ülkemizin bu alandaki eksikliklerini de tamamladık” diyen Gürel, “İnşallah tabi bunlar bilgilerinin üzerinde bir şeyler sunacaklar ve teknolojide de dünyaya ayak uydurdukları için çok şükür Allah’a şükürler olsun. Rekabetçi bir durumdayız”ifadelerini kullandı.

”O YAPARSA ERDOĞAN YAPAR”

AK Parti Genel Sekreteri ve MKYK üyesi Cem Şahin şunları söyledi: “Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracını görmek, dokunmak hatta içine girip içinde olmak istiyorsunuz. Bu aracın yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yapamayacaklarını söylediler, şimdi gördünüz mü? İşte o yoldan gerçek gözünün önüne geldi, buraya park etti. O yüzden Erdoğan yaparsa Erdoğan yapar diyoruz. Yaptı ve bundan sonra daha da büyük şeyler yapacak.”dedi.

Araca binmek için kalabalık oluşturan vatandaşlar, uzun yıllardır bu günleri beklediklerini belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu