Yaşam

Karsu, eğitimde fırsat eşitliği için Çeşme’de sahne aldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) eğitimde fırsat eşitliği için düzenlediği konserde, “İzmirli olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü pandemide, depremlerde ve tüm bu afetlerde el ele vermeyi en çok başaran il İzmir oldu.” Anlamlı geceye ev sahipliği yapan TEV gönüllüsü Neptün Soyer, “Bu akşam İzmir’den Türkiye’ye bir dayanışma davetidir. İzmir bir kez daha fark yaratıyor” dedi.

İzmir, Cumhuriyetin 100. yılında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla düzenlenen özel bir geceye ev sahipliği yaptı. TEV İzmir Şubesi’nin düzenlediği Karsu TEV Umut konserinin sunuculuğunu TEV gönüllüsü Neptün Soyer yaptı. Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği çağdaş tınılarla buluşturan piyanist, besteci, ilahiyatçı ve müzisyen Karsu’nun sahne aldığı Çeşme Açık Hava Tiyatrosu’nda bu kez eğitimde fırsat eşitliği için binlerce müziksever gündeme geldi. Bağışlarıyla geceye katkı sağlayan taraftarların katıldığı özel gecenin açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar, TEV İzmir Şube Onursal Başkanı Berkay Eskinazi, TEV İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Sevda Şükürer, Şule Karabağlı ile iş dünyası ve Nepter temsilcileri yaptı.

TEV Eğitim Güçlendirme Korosu’nun sahne almasıyla başlayan anlamlı gece, Karsu konseriyle taçlandı. Ayrıca Başkan Tunç Soyer, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın bestelediği 100. Yıl Marşı’nı da koro eşliğinde seslendirdi.

“İzmir’den Türkiye’ye dayanışma daveti bu gece”

Neptün Soyer, organizasyonun önemine değinerek, “Şehirlerin depremlerle yerle bir olduğu, pandemilerle doğanın dengesinin bozulduğu son yıllarda bu akşam TEV’den İzmir’e, İzmir’den Türkiye’ye bir dayanışma davetidir. Bu davetin tek amacı, geleceğin teminatı, bugünün ortağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. TEV’in bu davetine katılarak geleceğimizin bir parçası olan herkese teşekkür ederiz.”

“İzmir dağlarının en güzel çiçekleri bu akşam sizlerle yeniden açıyor”

TEV’in kuruluş sürecine ve Türkiye’deki eğitime katkısına değinen Neptün Soyer, “1967 yılında Vehbi Koç önderliğinde temelleri atılan TEV, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle 56 yıldır gençlerimizin eğitim yolculuklarına destek oluyor. Eğitimin gücüne inanan değerli bağışçıları ile yurdun dört bir yanında birçok eğitim tesisi inşa ederek ve binlerce burs sağlayarak gençlerimizin geleceğine katkıda bulunmak için çalışmaktadır. Bugüne kadar yurt içinde 270 bin burs sağlamış, yurt dışında ise 2.200 gencimizin yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde yanında olmuştur. 13 ilde şubesi bulunan TEV’in ilk şubesi İzmir’de açıldı. Dolayısıyla TEV’in 56 yılı aşan yolculuğunda İzmir’in yeri de çok anlamlı. Cumhuriyetimizin 100. yılında kuruluş ve kurtuluş şehri İzmir bir kez daha fark yaratıyor ve İzmir dağlarında en güzel çiçekler bu akşam sizlerle birlikte açıyor. Bu akşamki bu keyifli konser ile Karsu adına açılan burs fonuna alınan bağışlarla 500 gence burs zemini oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı gecede altın taraftarlar 15 öğrenciye, gümüş taraftarlar 10 öğrenciye, bronz taraftarlar 5 öğrenciye, diğer taraftarlar ise 2 öğrenciye burs sağladı. Bu konseri izlemeye gelen siz sanatsever gönül dostları, dayanışma ruhunuzla büyük katkı sağladınız. Biz çok teşekkür ederiz” dedi.

“İzmir, el ele vermeyi en çok başaran şehir oldu”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Eğitim kültürdür, eğitim erdemdir, eğitim medeniyettir, eğitim refahtır, eğitim cumhuriyettir, eğitim demokrasidir, eğitim Mustafa Kemal’dir, eğitim umuttur. Eğitim gelecek ve bu umudu, geleceği yaratmak için özveride bulunan ve el ele veren her birinize ayrı ayrı minnettarım. İzmirli olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü pandemide, depremlerde, tüm bu afetlerde en çok el ele vermeyi başaran, en keyifli elleri veren şehir İzmir oldu. Bugün, çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitime, dayanışmaya ortak olduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Bu hikayenin öncüleri olan TEV ve çalışanlarına teşekkür ederiz.”

“İnadına dayanışma ve laik Türkiye, sanata rağmen kardeşlik”

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, TEV gönüllülerine ve gençlerin eğitimine destek veren Karsu’ya teşekkür ederek, “Karma eğitimin tartışmaya açık olduğu bu günlerde maalesef yolumuz uzun ve zorlu ama umudumuz da derin. Bu yolu Atatürk’ün ışığında, cumhuriyet kadınlarımızla kol kola yürüyeceğiz. Mustafa Kemal’in hayalini kurduğu hedefe ulaşana kadar asla durmayacağız. İnadına laik Türkiye, inadına dayanışma, inadına kardeşlik dedi.

“Bütün kalbimle teşekkür ederim”

Gecede emeği geçenlere, TEV’e ve bilet alanlara teşekkür eden sanatçı Karsu, 16 yaşında Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) burs almasını örnek verdi. Yaşadığı zorluklara değinen ve eğitimin önemine dikkat çeken Karsu, kariyerinin geldiği noktayı o günlere borçlu olduğunu belirtti. Karsu, “Umarım harika bir akşam geçiririz. Geldiğinize ve yanınızda olduğumuza çok sevindim. Bütün kalbimle teşekkür ederim. Amerika’ya neden gittim? Eğitim almak için. Orada da senin gibi güzel insanlar burslar düzenliyorlardı. Müzik kariyerimin ilk adımlarıydı. Çok güzel hayat dersleri alıyorduk.”

Gecenin düzenlenmesinde büyük katkıları olan TEV temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Bağışçılar için zeytin ağacı

Altın bağış yapan taraftarlara Önder Tunç Soyer tarafından zeytin fidanı verildi.

Eğitime katkıda bulunanlar

altın destekçileri

Avod A.Ş.

Bilsev Grubu

Çimentaş

Çimtaşı

Çeşme Belediyesi

Döner Vedat

İGG (İzmir Kalkınma Grubu)

İZKA İnşaat

Karluna

Luvi İnşaat

metropol

Norm Tutma

Royal Alaçatı

Tolkar Smartex

Uzmar Denizcilik

Bilge Küre

 

gümüş destekçiler

AXA Sigorta

Cevher Çarkı

Çukurova Kimya

Kütaş Küme şirketlerinden Mccormick Kütaş Gıda

 

bronz taraftarlar

Asmira Grubu

Atay Holding

betaya

Ekşim Plastik

Ermat

Europrotel

Gimioğulları A.Ş.

GNT Tekstil

Kadıoğlu Beton

Özege Tütün

Terbay

Tiriada İnşaat

TTL Tütün

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu