Ekonomi

MKS Kağıt yardım kolilerini Hatay’a götürdü

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ağır hasara yol açtı. Bu süreçte kamu kurumlarının yanı sıra iş dünyası da depremin etkilerinin azaltılmasına yönelik yardımlarını sürdürüyor.

Depremzedelerin normal hayata daha hızlı uyum sağlamasına yönelik çeşitli destekler sağlanıyor. Bu kapsamda facianın birinci yıl dönümünde MKS Kağıt TIR’ı yardım paketlerini Hatay’a götürdü.

Deprem felaketinin ardından bölgedeki kalkınma çalışmalarına destek olmaya odaklandıklarını belirten MKS Kağıt Kurucusu Maks Gerşon, “Bu felaketin etkilerini hafifletmek ve normal hayata dönüşü hızlandırmak için biz vatandaşlar olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Depremzedelerin yanında olmak, onlara destek olmak bizim için çok değerli.Bu nedenle geçtiğimiz aylarda depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit ederek bölgeye çeşitli yardım malzemeleri ulaştırdık.Depremin yıl dönümünde Hatay’a yardım malzemesi gönderdik. Biz de bu çabaların bir parçasıydık. Bu süreçte depremzedelere gereken her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Önemli olan zor günleri birlikte atlatıp bölgeyi yeniden inşa etmektir” Bunun için gerekli desteği sağlamak, “dedi.

Gerşon, ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Sadece malzemeyle değil, manevi destek sağlayan, depremzede çocuklara o anları unutturan projelerle de destek olmaya çalışıyoruz. Film açtık. Geçen haziran ayında Hatay’da çocuk tiyatrosu yapıldı. Bu da depremden etkilenen çocukların normal bir yaşam sürdürebilmeleri için.” “Bizim için önemli bir adımdı. Eğitimlerinde ve sosyal faaliyetlerinde onları manevi olarak desteklemek, depremi unutmalarına yardımcı olmak çok değerliydi. Devletimiz tüm kaynaklarını seferber ederek deprem bölgesinde aktif bir şekilde çalışıyor. Ancak etki Deprem o kadar büyüktü ki bu yüzyılın felaketi 11 ili etkiledi “Biz elimizden geleni yaparak bölge halkına destek olmaya çalışıyoruz” dedi. – KOCAELİ

haberarifiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu