Haber

Muharrem İnce: İsveç’in NATO üyeliğine evet diyenlerle nasıl ittifak kuracağım?

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi ile DEM Partisi arasındaki ittifak görüşmelerine dikkat çekerek, “İsveç’in NATO üyeliğine evet diyenlerle nasıl ittifak kuracağım? Her gün ‘mayalanıyorsa’ nasıl olacak? Ben mi kuracağım? Bir duruşumuz olmalı. Bu Kuvayi Milliye partisidir.” ” söz konusu.

31 Mart 2024 Yerel Yönetim Seçimlerine 3 aydan az bir süre kaldı. Bu kapsamda Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 31 Mart Yerel Yönetim Seçimleri stratejisini Ankara’da bir otelde paylaştı.

“CHP’den 6 kişilik tablo kaldı”

İnce konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile herhangi bir ittifak görüşmesinin yapılmadığını belirterek, “8 ay önce 6 kişilik bir masa vardı. Bakanlık, 39 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı’nı da masaya verdiler. 6 kişi. 6 kişilik masa CHP’den ayrıldı. “Böyle bir ortamda Muharrem İnce CHP’ye elini uzattı. Muharrem İnce’nin şansına kendimle tek bir görüşmem olmadı” dedi.

“Eğer (CHP) her gün ‘Bira’ yaparsa, nasıl ittifak kuracağım?”

Bir gazetecinin büyükşehir belediyelerinde ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin sorusunu yanıtlayan İnce, CHP’nin DEM Partisi ile yaptığı toplantıya dikkat çekerek, “İsveç’in NATO üyeliğine evet diyenlerle nasıl ittifak kuracağım? Nasıl ittifak kuracağım?” Her gün mayalanıyorsa ittifak? Bir duruşumuz olmalı. Burası Kuvayi Milliye’dir.” Parti. İnsanların değişmesi ve çağa ayak uydurması gerekiyor. Değişmek başka bir şeydir. Gençliğimi manevi ve entelektüel olarak geçirdiğimiz parti gitti, yerine başka bir şey geldi. Yarın koşullar değişir ve farklı bir yönetim gelir. Sonra tekrar konuşuruz.”

Ayrıca İnce, İstanbul’da aday göstereceklerini belirterek, “Şu anda İstanbul’da 3 adayımız var. Önümüzdeki hafta parti meclisimizle karar vereceğiz. Bir arkadaşımızı atayacağız.”

İnce, İstanbul’da aday olan isimlerden birinin de Mehmet Sevigen olduğunu belirtti.

Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 4 il ve 9 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. İnce’nin açıkladığı adaylar şöyle:

“Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Destici, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Sarı, Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Korkman, Yalova Belediye Başkan adayı Fatih Elönü, Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan, Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı Mahmut Celal Ünsal, Artvin Kemalpaşa Belediye Lider adayı Yekta Faik Yılmaz, Aydın Nazilli Belediye Lider adayı Ali Çetinkaya, Bilecik Bozüyük Belediye Lider adayı Talat Halefoğlu, Eskişehir İnönü Belediyesi Lider adayı Hamdi Tosunoğlu, İzmir Bayındır Belediyesi Lider adayı Ali Erişen, İzmir Tire Belediye Başkanı Nihat Koç, Samsun Canik Belediyesi” Lider adayı Furkan Güler.” – ANKARA

habervarto.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu