Ekonomi

Nware’den Microsoft ile 10 yıllık anlaşma

Microsoft Lideri Brad Smith, söz konusu anlaşmayı Twitter hesabından paylaştı.

Smith tarafından paylaşılan açıklamada, Microsoft ve Avrupa bulut oyun platformu Nware’in, Xbox tarafından geliştirilen PC oyunlarının yanı sıra Activision Blizzard oyunlarının da tamamlanmasının ardından platformda yayınlanması için 10 yıllık bir mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi. edinme süreçleri.

Açıklamada, “Oyun alanında gelişmekte olan bulut segmenti için henüz erken olsa da, diğer yakın tarihli taahhütlerimizle birleşen bu yeni ortaklık, bugün olduğundan daha fazla bulut oyun akış hizmetinde daha popüler oyunları kullanılabilir hale getirecek” dedi. kelime kullanıldı.

Söz konusu anlaşmanın, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun (CMA) Microsoft’un bilgisayar oyunu şirketi Activision Blizzard’ı satın almasını engellemesinden birkaç gün sonra gelmesi dikkat çekiyor.

26 Nisan’da CMA, bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği endişesiyle Microsoft ile Activision Blizzard arasındaki anlaşmayı engellemeye karar verdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, CMA’nın nihai kararının, Microsoft’un söz telaşını gidermek için yeterli çözümler sunamamasının ardından alındığı belirtildi.

Microsoft Lideri Brad Smith ise şirketin oyun şirketi Activision Blizzard’ı İngiltere’den satın almasının engellenmesinin güven sarsıcı bir karar olduğunu belirterek, Avrupa Birliği’nin (AB) iş yapmak için daha cazip bir yer olduğunu söyledi. .

Microsoft, Ocak 2022’de Activision Blizzard’ı yaklaşık 69 milyar dolara satın alma planını duyurdu. CMA, Eylül 2022’de anlaşmayı gözden geçirmeye başladı.

ABD’li oyun şirketi Activision, Call of Duty, Candy Crush ve World of Warcraft gibi dünyaca ünlü oyunların geliştiricisi ve dağıtımcısıdır.

keles-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu