Haber

Sosyal medya dolandırıcıları yakalandı

İSTANBUL’da AK, sosyal medya üzerinden tanıştığı şahısa 25 bin dolar yani yaklaşık 675 bin lira vererek kısa sürede Schengen vizesi alabileceğini söyledi. Vize verilmeyince dolandırıldığını anlayan AK, polise başvurdu. Mağdurun arkadaşı için dolandırıcıları arayan polis, 430 bin lira talep eden zanlıları buluşmak için geldikleri kafede gözaltına aldı. Zanlıların tutuklanma anları polis kamerasına yansıdı.

İNTERNETTE GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİYE VİZE İÇİN 25 BİN DOLAR GÖNDERDİ

Fatih’te ikamet eden yabancı uyruklu Türk vatandaşı AK Schengen vizesi vermek istedi, bu yüzden sosyal medyada araştırma yaptı. Bu sırada internetteki bir hesap aracılığıyla tanıştığı kişiler AK ile arkadaşlık kurdu. Şüpheliler, AK’ye sorunsuz bir şekilde 25.000 $’a vize alabileceklerini söylediler. Buna inanan mağdur AK, istenen parayı banka hesap numarasına gönderdi. Uzun süre vize verilmeyince dolandırıldığını anlayan AK, polise başvurdu.

16 BİN DOLAR FAZLA İSTEDİLER; Yakalanmış

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturmada polis ekipleri, dolandırıcıları arayarak AK’nin arkadaşları olduklarını söyledi. Zanlılar sürecin bitmek üzere olduğunu ancak 16 bin dolar daha vermeleri gerektiğini söyleyince operasyon için düğmeye basıldı. Teklifi kabul eden polis ekipleri, zanlıları parayı vermeleri için Fatih’te bir kafeye çağırdı. Kafede bekleyen polis ekipleri, paraları almaya gelen zanlıları suçüstü yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen şüpheliler Mahmud N. ve Selim N.’nin olayla ilgili sözleri alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

ineboluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu