Haber

Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da ikinci oldu

İSTANBUL (İGFA) –Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2023 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) sekizinci durağı olan Çekya’da hafta sonu podyumun ikinci etabındaki ilk yarışı tamamladı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Pata Yamaha Prometeon takımı pilotu Toprak, ıslak zemindeki yarışta rakiplerinin lastik avantajıyla startta 12. sıraya kadar geriledi. Ancak yarışın devamında bu kez lastik avantajını kullanan Razgatlıoğlu, rakipleri pite girerken 17 tip kala peş peşe basamakları çıktı. Yarış boyunca istikrarını koruyarak yeniden podyumu zorlamaya başlayan Toprak Razgatlıoğlu, 13 yarış kala Scott Redding’i geçerek üçüncü sıraya yükseldi. Kısa bir süre sonra Danilo Petrucci’yi geçmeyi başaran Toprak, kalan bölümde yerini korumayı başardı ve damalı bayrağı ikinci sırada geçti.

Çekya’daki ilk yarışın galibi Jonathan Rea olurken, Toprak Razgatlıoğlu 341 puanla genel klasmandaki ikinciliğini korudu. Şampiyonayı 12. sırada bitiren şampiyonayı başkanı Alvaro Bautista ile üst ve orta arasındaki farkı 54’e indiren Toprak. Superpole ve hafta sonunun ikinci yarışı yarın Çekya’da koşulacak.

imamoglu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu