Ekonomi

Türk ihracatının duayeni Selçuk Yaşar hayatını kaybetti

İZMİR (İGFA) –İzmir’in en büyük holdinglerinden Yaşar Holding ve Yaşar Üniversitesi’ni Türkiye ekonomisine kazandıran Türk ihracatçısı Selçuk Yaşar (98) hayatını kaybetti.

Selçuk Yaşar’ın 1945’ten bu yana Yaşar Holding’in hikayesini başarıyla yazdığına işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, bugüne kadar İzmir ve Türkiye, DYO, Pınar Süt, Pınar Et, Çeşme Altınyunus, Viking Kağıt, Yaşar Üniversitesi’ne eşsiz hizmetler verdi. Yaşar Dış Ticaret A.Ş. İzmir, Karşıyaka gibi markaları ebediyete taşıyan bir sanayici ve ihracatçıya veda etmenin büyük sancısı içinde olduklarını söyledi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2007 yılında Türkiye’nin ihracatına yaptığı katkılardan dolayı ‘Ege İhracatçı Birlikleri Onur Ödülü’nü Selçuk Yaşar’a verdiği bilgisini paylaşan Eskinazi, “2007 yılında bu ödülü verme kararını aldığımızda Türkiye’nin ilk ismi oldu. aklımıza Selçuk Yaşar geldi. Sonraki yıllarda merhum Selçuk Yaşar kadar Türk ihracatına ve sanayisine katkı sağlayan İzmirli ikinci bir sanayici aklımıza gelmediği için ödülü sonraki yıllarda vermeme kararı aldık. ‘Ege İhracatçı Birlikleri Onur Ödülü’nü alan tek ihracatçı ve sanayici olan Pahalı büyüğümüz Selçuk Yaşar’ın Ege İhracatçı Birlikleri tarihinde bir yeri daha vardır. İzmirli ihracatçılar olarak gönlümüzde böylesine özel bir yeri olan Selçuk Yaşar’ın İzmir’e ve Türkiye ekonomisine katkılarını unutmayacağız.”

Selçuk Yaşar’ın cenazesinin 13 Şubat 2023 Pazartesi öğle namazına müteakip İzmir Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nden kaldırılacağı ve Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu