Haber

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı

Yeni kabinede yer alan ve İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya’nın yerine Gaziantep Valisi Davut Gül atandı. İstanbul’un yeni Valisi Davut Gül göreve başladı. Gül’ün göreve başlama töreni için İstanbul Valiliği’nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu katıldı.

Burada bir konuşma yapan İstanbul Valisi Gül, Gaziantep’te 4 buçuk yıl isteyerek, şerefle ve gururla görev yaptığını belirterek, “Malını paylaşmanın, hayırsever olmanın, yardımlaşmanın, gitmemenin ne kadar önemli olduğuna şahit olduk. komşun açken uyumak… Eğitim kurumları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm yatırımlarda hayırseverlerimizin nasıl sorumluluk üstlendiğine şahit olduk.
‘Gaziantep Modeli’ ile dünyaya örnek olabilecek bir model olan Gaziantep’te iş yapma kültürünün ne kadar önemli olduğuna tanık olduk.

4 buçuk yıl sonra İstanbul’a atandığını ifade eden Vali Gül, “Valiliği yapmaktan gurur duyduğum, 3 imparatorluğa başkentlik yapmış Gaziantep’ten bu sebeple ayrıldım. fethi ile bir devir açıp bir devir kapatan tarihi, kültürü ve sanayisiyle Peygamber Efendimizin (SAV) hadislerini yerine getirmek için ziyaret ettiğimiz Eyüp Sultan ve Fatih Sultan Mehmet türbelerini ziyaret ederek ‘Bismillah’ dedik. ‘Ticaretiyle dünyanın ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da.Bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.Kurucusunu saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet ve minnetle, selefimiz İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya başta olmak üzere İstanbul’da görev yapan valilerimize teşekkür ediyoruz.

“Bu şehrin daha inançlı ve huzurlu bir şehir olması için gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur”

İstanbul’u daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalışmanın görevi olduğunu belirten Vali Gül, “Görev süremiz boyunca şehitlerimizi yakından takip eden bir anlayışla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. ‘yakın ve gazilerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız, dul ve yetimlerimiz.Kentin kalkınma dinamiklerine uygun projeler üretmeye çalışacağız.Tüm kamu kurumlarında vatandaşlarımızın süreçlerini sorunsuz bir şekilde yürütmeleri için gerekli ortamı sağlamak. ve gerekli düzenlemeleri yapmak, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkıda bulunan, kısacası bu vatan için taş üstüne taş koyan tüm sanayici ve tüccarlarımızın önünü açmak değerli önceliklerimizden biri olacaktır. birlikte güçtür’ mottosuna sahip bir kültürün mirasçılarıdır. Bu kadim şehirde İstanbullu hemşerilerimiz için ne yapılabilirse çekinmeden sorumluluk alan herkes pahalı ve değerlidir.Nihayet vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzuru ve güvenliği olacaktır.Yapılması gerekenler Bunun için yasal sınırlar içinde ve zamanında en aktif şekilde yürütülecektir. Yeter ki görevimizi yapalım, zenginliği çeşit çeşit kabul edelim ve Cumhurbaşkanımızın büyük aşkım dediği İstanbullulara hizmet edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu