Haber

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Ellibeş: “Devlet, milletinin yanında”

Düzce sarsıntısı sonrasında devletin bütün yetkililerinin bölgeye anında müdahale ettiğini söyleyen AK Parti Kocaeli Vilayet Lideri Mehmet Ellibeş, “Depremin en ağır etkilerini yaşamış bir şehrin evlatları olarak bugün yaşanan sıkıntıları ve yapılan her yardımın değerini en iyi biz biliyoruz. Devlet, milletinin yanında” dedi.

AK Parti Kocaeli Vilayet Lideri Mehmet Ellibeş, bugün sabaha karşı 04.08’de meydana gelen Düzce merkezli depremin Kocaeli’de de şiddetli formda hissedildiğini, 17 Ağustos’u bir kez daha hatırladıklarını belirtti.

Deprem gerçeğini ve depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini bugün bir kez daha hatırladıklarını aktaran Ellibeş, “Daha birkaç hafta önce tüm Türkiye’de çök, kapan, tutun tatbikatı yaptık. Tatbikatın çabucak akabinde bu zelzelenin yaşanması, alınan önlemlerin ve yapılan eğitimlerin kıymetini de gösteriyor. Düzce merkezli olan, kentimizde şiddetli halde hissedilen, İstanbul’dan Ankara’ya kadar tüm vatandaşlarımızı etkileyen bu sarsıntının akabinde bakanlarımız, devletin vazifeli tüm yetkilileri olay yerine bir saat geçmeden ulaştı. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Can kaybı olmaması tesellimiz. Bölgeye birinci giden yardım takımlarının başında da Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz geliyor. Seyyar yemek ve ekmek araçları, arama kurtarma takımları, yardım gereçleriyle sarsıntının üzerinden yarım saat geçmeden yola koyularak olay yerinde oldu. Zelzelenin tesirlerini 17 Ağustos’ta en ağır biçimde yaşamış bir kentin evlatları olarak bu yardımların süratlice bölgeye ulaşmasının değerini çok âlâ biliyoruz. Rabbim ülkemizi, milletimizi bütün afetlerden korusun. Bölgede vazife yapan takımlarımızın yardımcısı olsun. Depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu