Haber

İsviçre’deki Katolik Kilisesi’nin başrahibi, 1002 cinsel istismar vakasının ardından istifa etti.

İsviçre’deki Katolik Kilisesi’nde 20. yüzyılın ortalarından günümüze kadar 1002 cinsel istismar vakasının tespit edilmesinin ardından iddialarda adı geçen Saint-Maurice bölge manastırının başrahibi Jean Cesar Scarcella görevinden ayrıldı.

İsviçre’deki Roma Katolik Kilisesi adına yayın yapan Kath’ın haberine göre, üst düzey bir yetkili olan Scarcella’nın adı, Katolik Kilisesi’nde onlarca yıldır devam eden tacizlerin belgelenmesinin ardından ilk kez anıldı.

Zürih Üniversitesi’nin kilisedeki cinsel istismar olayına ilişkin soruşturmasında adı geçen Scarcella, Valais kantonundaki bölgesel Saint-Maurice manastırının başrahibi ve İsviçre Piskoposlar Konferansı’nın aktif bir üyesi.

Bu konuyla ilgili açılan davada davalı olan Scarcella, yargılama süresi boyunca işinden ayrılacak.

“Soruşturma aynı zamanda bana karşı yapılan bir iddiayla da ilgili. Piskopos Bonnemain’e tam işbirliği yapacağıma dair güvence verdim. Soruşturmanın bağımsızlığını sağlamak için manastır konseyi ve piskoposlar konferansı başkanıyla istişarede bulunarak şu kararı verdim: Scarcella, ön soruşturma tamamlanana kadar Saint-Maurice başrahibi olarak görevimi askıya almamı talep etti. Karar verdim.” sözlerini kullandı.

Bir gence cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Scarcella, Vatikan’la temasa geçen Bern’deki Bruder Klaus kilisesi papazı Nicolas Betticher’in iddiaları üzerine hedef alındı ​​ve soruşturma başlatıldı.

Ön soruşturmayı yürütmek üzere İsviçreli Piskopos Joseph Bonnemain de atandı.

72 yaşındaki ve 2015’ten bu yana Saint-Maurice Manastırı’nın başkanlığını yapan Scarcella, Piskoposlar Konferansı’nın “inanç, ayin, eğitim, diyalog” kısmından sorumlu.

Zürih Üniversitesi’nden araştırmacılar cinsel istismar belgelerini inceledi

Katolik Kilisesi’ne bağlı İsviçre Piskoposlar Konferansı’nın görevlendirdiği Zürih Üniversitesi’nden araştırmacılar, kilisenin topladığı ve 1950’lerden günümüze kadar yayınlanmış bilinmeyen belgeleri inceledi.

Yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından araştırmacılar, İsviçre Katolik Kilisesi’nde 20. yüzyılın ortasından günümüze kadar 1.002 cinsel istismar vakasının bulunduğunu tespit etti.

Araştırmada cinsel istismarın neredeyse tamamının yetişkin erkekler tarafından gerçekleştirildiği, bu vakaların dörtte üçünün ise reşit olmayan çocuklardan oluştuğu belirtilirken, cinsel istismar vakalarının yüzde 30’unun okul ve yurtlarda meydana geldiği belirlendi.

Araştırmayı yürüten Prof. Monika Dommann ve Prof. Marietta Meier, yaptıkları açıklamada “tespit edilen vakaların buzdağının görünen kısmı” olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu