Haber

Milletvekili Kavuncu: “Hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadan deprem bölgelerimizi yeniden inşa edeceğiz”

Çorum İnsanı Değerler Platformu öncülüğünde kentte yerel ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Deprem bölgelerimizi hiçbir alanımızdan ayrılmadan yeniden inşa edip canlandıracağız. vatandaşlar çaresiz ve savunmasız.”

Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum İnsani Değerler Platformu öncülüğünde yerel ve ulusal düzeyde kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda platform transfer sözcüsü Nejat Yazıcı, Çorum’daki sivil toplum kuruluşlarının (STK) çalışmalarına ilişkin sunum yaptı. Sunumun ardından platform üyeleri, gelecekte depremzedeler için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kahramanmaraşlı’da meydana gelen depremlerin ardından depremle yerle bir olan Hatay’da görev yapan Milletvekili Kavuncu, afet bölgesinde yaşanan olaylar ve yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Afetin enerji yoğunluğunun dünya tarihinin en büyük deprem ve afetlerinden kat kat fazla olduğunu belirten Kavuncu, “Bu depremler yüzyılın afetidir; dünyanın güç yoğunluğunun yaklaşık ‘2 bin’ katıdır. Hiroşima’ya atılan atom bombası, “110 bin metrekare uzunluğunda etkili olan ve 11 il, 116 ilçe, 141 belde ve 4 bin 962 köy olmak üzere çok geniş bir alanı etkisi altına alan depremler. 13,5 milyonu doğrudan, dolaylı olarak da 20 milyon insanı etkileyen deprem, Gölcük depreminin 10 katı büyüklüğündeydi” dedi.

“Devlet halkının yanındadır”

Afet bölgelerinde depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında tüm bakanlar ve AK Parti milletvekillerinin yanı sıra 38 vali, 160 mülki idare amirleri, 19 AFAD üst düzey yöneticileri ve 68 il müdürlerinin görevlendirildiğini anlatan deprem bölgesindeki çalışmalara yaklaşık 250 bin kamu görevlisinin katıldığı; Arama kurtarma çalışmalarında 35 binin üzerinde uzman çalışanın çalıştığını anlattı. Bölgede tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra belediyeler, STK’lar ve yardım kuruluşlarının bulunduğunu kaydeden Kavuncu, acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından barınma, gıda-giyim, altyapı ve temizlik alanlarındaki çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizdi.

“AFAD deprem bölgesinde 329 bin çadır kurdu”

Deprem sonrası durumla ilgili de açıklama yapan Milletvekili Kavuncu, “Bugün Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde prestijli 44 bin 218 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altından kurtarılan insan sayısı 114 bin 834’e ulaştı. 110 bin insanımızın tedavisi sürüyor. Yaralılar sağlık kuruluşlarımızda devam ediyor. Bölgeden 450 bin vatandaşımız tahliye edildi.1 milyon 750 bin vatandaşımızın barınma ihtiyacı giderildi. AFAD, 10 ilimizde 329 bin 382 çadırın kurulumunu tamamladı. 100 bin konteynerlik heyet hızla devam ediyor” dedi.

“Hazineden 100 milyar lira kaynak ayrıldı”

“Bölgede yapılacak çalışmalar için hazineden 100 milyar liralık bütçe ayrıldı” diyen Kavuncu, “335 bin 956 depremzede ailenin hesabına 10 bin lira yatırıldı. 30 bin eşya ve 15 bin taşınma yardımı, ağır hasarlı ev sahibine 13 bin, ağır hasarlı eve 13 bin lira” Kiracıya 5 bin lira, orta hasarlı evin sahibine 5 bin lira, orta hasarlı evin kiracılarına lira. 100 bin lira merhumun yakınlarına verilecek” dedi.

“Yıkılan binaların yüzde 97’si 1999 öncesine ait”

Kavuncu, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmaları ve yapılacak TOKİ konutları hakkında da açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

“11 ilde 7 bin 300 personelle eş zamanlı olarak hasar tespit çalışmaları yapılıyor. 164 bin 29 binada 518 bin 754 bağımsız bölümün yıkıldığı, derhal yıkılacağı ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. Yıkılanların yüzde 97’si yıkıldı” binalar 1999 öncesine ait.Yaptığı binaların hiçbiri bu depremlerde hasar görmedi.Bugün itibariyle Türkiye genelinde hasar tespiti yüzde 80’e ulaştı.Deprem bölgesinde 200 bin konut ve 70 bin köy evinin inşaatına başlanacak. Ancak başta depremzedelerimiz için Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yapılacak 855 konutun ilk hafriyatını Mart ayında yapıyoruz. gece gündüz sıcak soğuk soğuk yakından yakından tebrik ve teşekkür ederiz depremzedelerimiz için her türlü imkanı sunuyoruz. seferber eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde sağlam devlet; Dayanışma ve iş birliği içinde tüm dünyaya örnek olan asil milletimizle, sıkıntılı gününde dostlarımızla birlikte bu musibetin yaralarını en kısa zamanda saracağız. Hiçbir vatandaşımızı çaresiz ve savunmasız bırakmadan deprem bölgelerimizi yeniden inşa edip canlandıracağız. 85 milyonun tek kalbi haline gelen Türkiye olarak inşallah büyük hedef ve vizyonlarımıza ulaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü milli ve manevi duygularla yoğrulan asil milletimizin üstesinden gelemeyeceği zorluk yoktur.” – ÇORUM

koseajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu