Haber

Mustafa Sarıgül, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye’de tek bir büyükelçilik ve konsolosluk görevlisinin mutsuz olmadığını belirterek, “Bugün ‘Büyükelçilikleri kapatıyorum’ deyip, ‘Başkonsoloslukları kapatıyorum’ demek yanlıştır” dedi. teröre prim vermekten başka bir şey değil.” dedi.

Beyoğlu’ndaki Fransız Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Sarıgül, İstanbul’daki bazı konsoloslukların güvenlik gerekçesi ile geçici olarak kapatılmasına tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük, merhametli ve misafirperver bir devlet olduğunu ifade eden Sarıgül, “Büyükelçiliklerimiz ve başkonsolosluklarımız her zaman devletimizin güvencesi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin misafiri olan yabancılar.Türkiye Cumhuriyeti topraklarındaki konsolosluk ve büyükelçiliklerde görev yapanlar bizim misafirimizdir.Bugüne kadar Türkiye’de tek bir büyükelçilik memuru veya konsolosluk memuru zerre kadar mutsuz olmamıştır, ama bugün geldiğimiz noktada ‘büyükelçilikleri kapatıyorum’ demek, ‘başkonsoloslukları kapatıyorum’ demek gerçekten terörün hakkını vermekten başka bir şey değil. dedi.

Ülkeler arasındaki ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin son derece önemli olduğunu belirten Sarıgül, Fransa sokaklarında hiç istemedikleri büyük olayların yaşandığını söyledi.

Sarıgül, “Ama biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Fransa’daki konsolosluklarımızı ve büyükelçiliklerimizi asla kapatmıyoruz. Elbette Fransa’da olay olmasını isteyen bir ülke değiliz ama ülkeler her zaman birbirine saygılı olmalı.” Bugün Almanya ve Fransa’da çok ticari çıkarlarımız var.Hollanda’nın İstanbul’daki Hollanda başkonsolosluğunun çalışmalarını durdurduğumuzu söylemesi hoş olmadı, şık olmadı.” ifadesini kullandı.

Ülkelerin sağduyulu davranması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, teröre asla itibar etmemeleri gerektiğini, güvenlik güçlerine ve istihbarat birimlerine sonuna kadar inanmaları gerektiğini söyledi.

“Bu karar biraz acele alınmış bir karar”

“Türk vatandaşlarının güvenliğini korudukları kadar Fransız, Alman, Hollandalı veya herhangi bir yabancı vatandaşımızı da en iyi şekilde koruyacaklarından eminim” diyen Sarıgül, şöyle devam etti:

“Bu karar biraz acil bir karar. Ülkelerin ortasında ticari, kültürel ve turizm açısından, ülkelerin birbirine güveni açısından iyi bir karar olmadı. Tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Güvenlik birimlerimiz ve istihbarat birimlerimiz soğukkanlılıkla ve sağduyuyla pek çok olayın önüne geçmiştir, “Ancak Fransız Hükümeti, Alman Hükümeti ve Hollanda’nın büyükelçiliklerle ilgili kararlarını yeniden gözden geçirmelerini bekliyorum. Tüm demokratik ülkeleri terör konusunda işbirliği yapmaya davet ediyorum. Terörün devleti yoktur, terör insanlık suçudur. Terör insanlık suçudur. Terör insanlık suçudur” Ülkelerin başına gelebilir ama ülkeleri yönetenler sağduyulu hareket etmeli ve birbirlerine yardım etmelidir.

Sarıgül, Türkiye’nin Hollanda, Fransa ve Almanya ile büyük ticari bağlantılarının olduğunu, fuar vesilesiyle Almanya’ya gitmek isteyen binlerce iş insanının mağduriyet yaşadığını söyledi.

Başkonsoloslukların pazartesinin prestijiyle göreve başlamasını ve normalleşmeyi beklediğini belirten Sarıgül, “Türkiye olarak ifade ediyorum ki terör nereden gelirse gelsin, hangi ülke ve vatandaş olursa olsun teröre karşıyız. gelen.” açıklama yaptı

haberovacik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu