Ekonomi

Antalya’da Örtülü Karpuz Hasadı Başladı

Antalya’da örtülü karpuz hasadı başladı

Seradan iç piyasaya gönderilen karpuzun kilo fiyatı 10-12 TL arasında.

ANTALYA – Türkiye’nin en büyük örtü altı üretiminin yapıldığı Antalya’nın Serik ilçesinde karpuz hasadı başladı. Yukarıçatma Mahallesi’nde ocak ayında dikilen seralarda yetiştirilen ve iç pazar için üretilen karpuzun kilosu 10 ile 12 TL arasında değişiyor.

Karpuz üreticisi Nazif Yılmaz, hasadında çiğ karpuz hasadına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Yukarıçatma Mahallesi’ndeki seramızda karpuz hasadı yapıyoruz. 35 dönümlük alanımız var. Sonbahar ve ilkbahar karpuzları üretiyoruz. Ektik. Burası 5 Ocak’ta, 23 Nisan’da hasat yapıyoruz. Ortalama 250 ton civarında bir beklentimiz var” dedi.

“Gözlerimizle yapıyoruz”

38 yıldır karpuzculuk yapan Cafer Çiftçi, “Biz yıllardır kapüşonluculuk işini sevdiğimiz için bu işin içindeyiz. Karpuz doğrarken gözümüz alışıyor. Elimizle değil gözümüzle yapıyoruz. Karpuzu iyi seçiyoruz” dedi.

“Hasat Devam Ediyor”

Türkiye’nin birçok ilinde karpuz hasadı yaptıklarını ifade eden İbrahim Erdem, “Antalya’ya mevsimlik işçilik için geliyoruz. Karpuz işçiliği bizim işimiz. Desen açan karpuz her zaman olgun, ince olan karpuz daha yumuşak demektir. İşte çiftçimiz. çok güzel büyümüş döküm çok güzel ellerine sağlık satandan allah razı olsun günlük 300 ile 400 arası kar olarak kazanıyoruz bizim işimiz hafif değil ağır bir iş karpuz hasadında Yaklaşık 4 ay süren Adana, Bursa, Samsun, Tokat, Ankara, İzmir, Afyon, Konya gibi illeri gezdik. “Buraya gidiyoruz. Buradan başlıyor ve son durağımız olan İstanbul Silivri’ye ulaşıyor. Yaklaşık 11. aya kadar karpuz hasadımız devam ediyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu