Haber

Çin’de bir aydır kendisinden haber alınamayan bakanın yerine atanan Dışişleri Bakanı Wang Yi, ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptı.

Çin’de 1 ay haberler Başarısız olan Quin Gang’ın yerine atanan Wang Yi’nin göreve gelir gelmez ilk yurt dışı ziyareti Türkiye’ye oldu. İlk olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen Wang Yi, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı.

1 AYDIR HABER OLMAYAN BAKANI DEĞİŞTİRMEK İÇİN ATANDI

Çin’de bir aydır kendisinden haber alınamayan Dışişleri Bakanı Quin Gang’ın akıbeti belli oldu. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro üyesi ve Merkez Dışişleri Komisyonu Başkanı Wang Yi, Quin Gang’ın yerine Dışişleri Bakanı olarak atandı.

TÜRKİYE’YE İLK YABANCI ZİYARET

Wang Yi göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelen Wang Yi, ardından Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki resepsiyon basına kapalı gerçekleştirildi.

Türkiye-ÇİN İLİŞKİLERİ KONUŞULDU

Görüşmede Türkiye-Çin menfaatleri tüm boyutlarıyla ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığından Erdoğan’ın Wang Yi’yi kabulüne ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki “Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk” gibi diyalog ve istişare mekanizmalarının daha aktif kullanıldığı belirtildi. İstişareler, Karma Ekonomik Komisyon” vurgusu yapıldı. .

“TİCARET VE YATIRIM KONULARI GÖRÜŞÜLÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu amaçla kurulan Üst Düzey Çalışma Kümesi’nin ilk toplantısını, Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi ile Türkiye’nin Orta Koridor Girişimi’nin uyumlaştırılması çalışmalarına hız verilmesi konusunu gündeme getirerek gerçekleştirmek istediklerini bildirdi. . Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Çin ikili ticaretinin daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve karşılıklı yatırımların artırılması için neler yapılabileceği de ele alındı. işbirliği. arzusunu dile getirdi.”

musabeyli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu